Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Lapsang Souchong csirke, tormás burgonyahab, ázsiai káposztasaláta (Lapsang Souchong chicken with potato foam with horseradish, with asian coleslaw)

2015. augusztus 04. - Tamás Gergely

A Lapsang Souchong egy füstös ízű tea, amely eredetileg Kína Fujian tartományából, Wuji régióból származik, amelynek füstös fajtát jelent, eredetileg füstös al - fajtát, amely igazán kitűnővé teszi húsok pácolására. A tea leveleket, amelyek a Wuyi Bohea teacsaládból származnak fenyőfa tűzön füstölik, ezért a teának az illata és íze olyan mint egy füstös téli reggel, vagy a tábortűz, nekem inkább az első. Aki teheti kóstolja meg, mert igen különleges, nálunk a családban senki nem kedveli rajtam kívül, de ez a világban is így van, viszont a pácolás során igen kellemes füstös ízt adott a húsnak. Grillezéshez, vagy sütőben is kiváló az étel.

Lapsang Souchong csirke hozzávalók:

4 - 6 db csirkecomb  

Pác (min. 2 - 3 nap):

3 filter Lapsang Souchong tea

2 dl víz

1 db zöld citrom leve és héja

fél mokkás kanál Cayenne - i bors

1 - 2 db kisebb szárított Ancho chili

1 db chipotle chili

2 - 3 szál újhagyma

zöld bors

citrom bors

fokhagyma bors

szójaszósz

1 ek földimogyoró olaj 

só (csak sütéskor, a pácba nem kell)

Elkészítés:

1. A teát megfőzzük 2 dl vízben, jó erős fekete teát kapunk, ezt ízesítjük a zöld citrom levével és héjával, hozzáadjuk a földimogyoró olajat, a szójaszószt, és a fűszereket, majd a húsra öntjük, és min. 2 - 3 napig hűtőben pácoljuk, minden nap átmozgatjuk.

2. A húst tepsibe rakjuk, ráöntjük a páclé felét és 180 - 190 fokon 40 percig, majd 200 - 220 fokon 15 percig sütjük, szép füstös színe lesz. 

Tormás burgonyahab hozzávalók:

50 - 60 dkg burgonya

2 - 3 ek ecetes torma

1 ek vaj

1 - 2 dl forró tej

1 ek görög joghurt, vagy tejföl

víz

szerecsendió

fehér bors

Elkészítés:

1. A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük.

2. Hozzáadjuk a vajat, az ecetes tormát és tovább törjük.

3. A joghurttal, és a tejjel habosra keverjük (robotgéppel átkeverhetjük)

Ázsia káposztasaláta hozzávalók:

1 fej káposzta

1 csokor újhagyma, vagy egy 1 póré

szójaszósz

méz

1 citrom leve

szezámolaj, vagy földmogyoróolaj

olívaolaj

cayenne bors

tarka bors

kömény (egész vagy őrölt)

chilli a díszítéshez

Elkészítés:

1. A káposztát lereszeljük, a hagymát felvágjuk.

2. Elkészítjük az öntetett 3 rész olajat, 1 rész citromlét veszünk, majd sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mézet, annyit amennyit az ízlésünk kíván, én 1 evőkanálnyit és habverővel elkeverjük, vagy egy üvegben jól összerázzuk.

3. Hozzáadjuk a káposztát és a hagymát, és kézzel jól elkeverjük, hagyjuk állni 2 - 3 órát.

Jó étvágyat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr767679506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.