Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Dalmát csirke Fažoli tésztával (Dalmatian chicken with Fažoli pasta)

2015. július 26. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

400 g Fažoli tészta (ha nincs, akkor fusilli, penne, kagyló, stb.)

2 közepes cukkini 

4 - 5 szál újhagyma v. 1 szál póréhagyma

3 ek Ajvár

1 doboz 20% tejszín

1 ek olívaolaj

15 dkg reszelt Gouda

fehér bors, fekete bors, fokhagyma bors, őrölt babérlevél, rozmaring, majoránna, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

1. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, a zöldjét is, majd olívaolajon üvegesre piritjük.

2. A hagymához adjuk a csirkemellt, és fehéredésig tovább pirítjuk. 

3. Hozzáadjuk a cukkinit, és fűszerezzük, sózzuk.

4. A tejszínt elkeverjük az Ajvárral és az ételhez adjuk, és belereszeljük a sajtot, kb. 5 - 8 percig alacsony lángon főzzük tovább.

5. A tésztát kifőzzük, és a mártáshoz adjuk, összekeverjük, friss kecskesajttal, zöld fűszerekkel, olívával meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr87655602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.