Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Epres - borsos kosárkák túróhabbal

2015. június 13. - Tamás Gergely

Ebben a desszertben benne van a nyár maga, mert szerintem az eper, az maga az évszak megtestesítője, finom, friss epret, amely a kertben nő, csak és kizárólag ilyenkor lehet vásárolni. Eper nő a földön és fán de ez most földi eper, frissen a kertből (na jó most a piacról), de akinek van jó sok, a kertbe, nem úgy mint nekem az csak és kizárólag abból készítse, ezt a frissítő, omlós és nagyon egyszerű süteményt, amellyel bárkit le vehetünk a lábáról.

Hozzávalók a kosárkák tésztájához (7 db):

1 1/2 csésze liszt

   1/2 csésze vaj (hideg, sótlan)

30 g krémsajt (hideg)

3 ek nagyon hideg víz (jeges)

egy csipet só

Az eper töltelékhez:

2 - 3 csésze eper (30 dkg)

cukor (1 kosárka - 1 kanál cukor)

1 tojás

eperlekvár

fekete bors, esetleg citrombors

Elkészítés:

1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a lisztel, majd a közepére egy lyukat csinálunk, és abba helyezzük a többi hozzávalót, a kész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben 10 - 15 percig állni hagyjuk

2. Az epret megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a tojást felverjük.

3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 15 - 20 cm - es köröket alkotunk, majd megkenjük eperlekvárral, de egyszerre csak két - három kört készítsünk, a maradékot fagyasztóba pihentessük a két munkamenet közben.

sam_1276.JPG

4. A felvágott epret a kör közepére rakjuk, úgy hogy egy ujjnyi rész maradjon karimaként, ezt kenjük meg a felvert tojással hajtsuk fel, és néhány helyen nyomkodjuk meg, hogy fodrot képezzen.

sam_1279.JPG

5. Ha mind elkészült, akkor további 20 - 30 percig pihentessük, majd sütés előtt minden kosár tetejét szórjuk meg 1 kanál cukorral, és 220 fokos sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

sam_1277.JPG

 

Túróhab elkészítése:

Hozzávalók:

250 g túró

220 g krémsajt

1 dl tej

1 cs Dr Oetker Túrós Tejszínes krém

vaníliás cukor

egy csipet só

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hozzávalókat összekeverjük, a túrós krémet villával áttörjük.

2. A krémet habosítjuk habverővel.

Nagyon egyszerű elkészíteni, de még egyszerűbb megenni :) Jó Étvágyat :)sam_1284.JPG
 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr137539184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.