Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Torrijas (Spanyol bundáskalács) narancsos karamellmártással

2015. május 21. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

3 – 5 tojás

kalács 

cukor

vaníliás cukor

tejszin

1 narancs

vaj

esetleg fahéj

 

Elkészítés:

1. A kalácsokat felszeleteljük, a tojásokat pici sóval, pici cukorral, tejszínnel és egy kevés narancslével felverjük.

2. A kalácsszeleteket a tojásos keverékbe mártjuk, és forró vajon megsütjük, mikor kész mindkét oldalát megszórjuk cukorral és meg karamellizáljuk. 

3. A forró és tiszta tepsibe pár kocka vajat dobunk, és beleszórunk ízlés szerint cukrot és karamellt készítünk, erre ráfacsarunk 1 narancs levét, és sűrű mártássá forraljuk.

4. A karamellszirupba mártjuk a kész bundáskenyereket, vagy mellé tállaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr817478124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.