Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Hungary Steak Sandwich (magyar tarjás szendvics szerintem :))

2015. április 28. - Tamás Gergely

Anyám igen jól készíti a tarját, maradt egy szelet, hát gondoltam feldobom az esti szendvicset ez lett belőle :) persze a maradékokat alkalmaztam, egy kis tejszínes gomba, sült tarja, és isteni lett. Hozzávalók 2 alaposan jól megpakolt szendvicshez:

  • 25 dkg sült tarja és szaftja
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg kemény sajt (Trappista, Parmezán, stb.)
  • 2 paradicsom
  • kész salátakeverék 
  • tejszín
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • fűszerek (bors, őrölt kömény, só)
  • olívaolaj, szőlőmagolaj
  • liszt
  • mustár
  • péksütemény

Elkészítés:

1. A gombát összevágjuk, ahogy tetszik, majd az új hagymát felaprítjuk és forró olajon megdinszteljük, majd fűszerezzük, és hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és fokhagymát. Amikor megpuhult a gomba tejszínnel sűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.

2. A tarját felszeljük, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, a tarja szaftját kevés lisztel besűrítjük, ízlés szerint mustárral bővítjük. 

3. A péksüteményt kettévágjuk, megkenjük a tejszínes gombával, majd ráfektetjük a húsokat, a paradicsomot, a sajt szeleteket, és megszórjuk salátával, a péksütemény másik oldalát megkenjük a szafttal és összezárjuk a szendvicset, és betoljuk :)

Jó étvágyat.  

sam_1064.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr397407936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.