Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Pokol pecsenye édesanyáméktól

2015. március 19. - Tamás Gergely

Mi is a pokol pecsenye, anno a Felsőzsolcán található Pokol csárdából származó recept, ahol édesanyámék lagzija volt. Egyszerű mégis nagyszerű étel. 

Hozzávalók 4 - 6 személyre:

  • 1 kg csirkemell, esetleg sertés karaj, vagy pulykamell.
  • 1 egész fokhagyma
  • 1 liter tej (a hús pácolásához)
  • fekete bors
  • fehér bors
  • fűszerpaprika (csemege, édesnemes és erős)
  • liszt (a bundához)
  • olaj, vagy vaj

Elkészítés:

1. A mellhúst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és beletesszük a tejbe.

2. A fokhagymát megtisztítjuk, megroppantjuk és a tejhez és a húshoz adjuk és egy napig pácoljuk, hűtőben. 

3. A húst kivesszük a tejből, fűszerezzük.

4. A fűszerpaprikát és a lisztet összekeverjük, és a húst megforgatjuk benne.

5. Forró olajon körbesütjük, majd fedő alatt készre sütjük (csirkemell, pulykamell 8 - 10 perc, sertés kicsit több)

Megj.: A panírba minél több csípős pirospaprikát teszünk, annál pokolibb lesz :) Rizzsel tálaljuk. A tökéletes rizs alapja a pirítás mértéke, és a megfelelő víz mennyisége. 

Jó étvágyat.

sam_0933.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr797284717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Gyuláné Erzsike 2015.03.26. 16:51:58

Ez tetszik nekem, el is fogom készíteni.