Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Pereszkekrémleves

2015. március 01. - Tamás Gergely

Idén jó év volt a lila tönkű pereszkére, még december 24 - én is szedtem pár darabot, a lila és a lilatönkű pereszke nagyon ízletes, nagyon sokrétű a felhasználása, pörköltnek, levesnek, rántani, de tojásos gombának is zseniális. Finom fűszeres íze van, amelyet én személy szerint nagyon szeretek, sztem a róka gomba mellett az egyik legízletesebb gomba. 

Fajleírás (link)

A recept 4 - 6 személyre:

  • 20 - 30 dkg lilatönkű pereszke
  • 1 fej hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek joghurt
  • petrezselyem
  • fehér bors
  • fekete bors
  • őrölt kömény
  • olaj (olíva, napraforgó, kukorica)
  • száraz kenyér

Elkészítés:

1. A hagymát megpirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a gombát és megpirítjuk azt is.

2. A gombát felöntjük vízzel, vagy zöldséglével, majd 15 - 20 percig főzzük és hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és egy kevés petrezselymet.

3. A levest kicsit lehűtjük majd turmixoljuk tejszínnel és joghurttal, ilyenkor kevés lisztet adhatunk hozzá, de nem szükséges. 

4. A kenyeret felkockázzuk, majd olívával meglocsoljuk, és sütőben 200/220 C fokon 5 perc alatt megpirítjuk, és  ezzel tálaljuk a levest.

dscf3189.JPG

dscf3190.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr907231531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.