Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Hugh Fearnley - Whittingstall tökéletes pizzareceptje

2015. március 01. - Tamás Gergely

A tészta receptje tuti, és hűtőben sokáig eltartható, de nézzük a receptet:

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g kenyérliszt (00 - ás)
  • 250 g sima fehér liszt
  • 5 g szárított élesztő
  • 325 ml meleg víz
  • 1 ek olívaolaj

Hozzávalók a sült paradicsomszószhoz:

  • 500 g paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só és fekete bors

Elkészítés:

1. A tésztát kenyérsütőgépben, vagy a dagasztógéppel, illetve összegyúrjuk, majd kelesszük a kétszeresére.

2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra a paradicsomszósznak, a paradicsomokat vágjuk félbe, tegyük egy tepsibe, majd a fokhagymát vékonyan szeljük fel és tegyük a paradicsomok tetejére, leöntjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük és 35 - 40 percig sütjük.

3. A kész paradicsomot törjük át egy szűrőn. 

3. A pizza tésztából citrom méretű darabokat szaggatunk, majd kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk és tepsibe helyezzük, megkenjük a paradicsomszósszal és rátesszük a feltéteket.

Sztem érdemes kipróbálni a következőket:

  • krumpli
  • cékla - kecskesajt
  • körte - spenót
  • bivaly mozarella
  • kék sajtok - körte
  • olívabogyó - parmezán - szalámi
  • szardella - kék sajt
  • tonhall - olíva - főtt tojás

pizza-001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr797231755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.