Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Marhapörkölt szerintünk

2015. február 19. - Tamás Gergely

Van az úgy, hogy az ember megkíván valamit, ilyenkor gyorsan összedobok valamit, van az úgy, hogy valami sokkal többre vágyok, ilyenkor választom a marhát, aminek sok odafigyelés, és rengeteg szeretet dukál, jah és persze sok finom fűszer. A marharagum igazi magyaros, egy pikáns csavarral. De lássuk a receptet 4 - 6 személyre:

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús (ha nagyon gasztrók akarunk lenni, akkor fejhús, vagy szegy, lapocka, lábszár, vagy borjú akkor dió)
  • 2 - 3 paradicsom, vagy paradicsompüré ízlés szerint (2 ek. szoktam)
  • 1 ek ketchup
  • 1 db TV paprika, vagy darált paprika
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • 2 - 3 babérlevél
  • fehér bors
  • fekete bors
  • fokhagyma bors
  • őrölt kömény 
  • őrölt szerecsendió
  • fűszerpaprika (csemege)
  • füstölt fűszerpaprika
  • só, víz, zsír

Elkészítés:

1. A húst előkészítem, a hagymát apróra vágom, majd zsíron megdinsztelem, eközben hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, ha darált paprika, vagy paradicsompüré, azt a hús pirítása után.

2. A hagymát fűszerpaprikával füstölttel és csemegével megszórom majd hozzáadom a húst és megpirítom, majd fűszerezem.

3. Kis lángon, a hústól függően 2 és 3 óra között főzöm. Ha borjú hamarabb elkészül.

4. A húst pácolhatjuk előtte, de a főzési idő nem változik.

5. Mikor már megfőtt újra pirospaprikázom, és hozzáadok 1 ek. ketchupot, majd 5 perc alatt készre főzőm.

Nokedlivel, vagy főtt krumplival tálalom. Savanyúság nélkülözhetetlen mellé :)

sam_0753.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr747186985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.