Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Csirkehúsleves szerintünk

2015. február 12. - Tamás Gergely

Ahány ház, annyi szokás, mondja a mondás, nálunk a leggyakrabban a húsleves aprólékból készül, legyen az kacsa, liba, vagy csirke, ha sertés, akkor karajcsont az alap, marha akkor lábszárcsont, ha fácán, vagy gyöngyös, esetleg galamb, akkor kisskiss bangbang :) Ma csirkeaprólékból csináltam, szárny, nyak, farhát, comb, de lába nem volt. A csirkehúsleves szerintem:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárnya, comb, farhát, nyak, és zúza, szív ha van)
  • 3 db sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 2 db fehérrépa (kb. 15 dkg)
  • 15 dkg zeller gumó, vagy angol zeller 
  • fél karalábé
  • kelkáposzta, ha van (nekem nem volt)
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • zellerzöld
  • petrezselyemzöld (1 csomag)
  • fél kalifornia paprika (csumája is)
  • só, Delikát
  • fehér bors
  • fekete bors (szemes)
  • kömény mag
  • római kömény
  • babérlevél (3 - 4 db)
  • sáfrány
  • chilipaprika (2 db)
  • szegfűbors
  • rozmaring
  • fokhagyma bors
  • őrölt gyömbér

Elkészítés:

1. A húst hideg vízbe rakom és nagy lángon felfőzöm, majd lehabozom, én ebben nagyon precíz vagyok, semmilyen hab nem maradhat, teljesen lepucolom.

2. Amikor felforrt, és lehaboztam, leveszem teljesen a gázt, és bezöldségezem.

3. A fűszereket teatojásba rakom, majd beledobom a levesbe, a babért, sózom, delikáttal megszórom.

4. Gyöngyözve, nagyon lassan addig főzőm, amíg megpuhul minden, ez kb. 3, 3 és fél óra.

5. Leszűrőm, majd tálalom. 

Jó Étvágyat :)

sam_0732.JPG

 

sam_0736.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr417164897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.