Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Miskolczi almássütemény

2015. február 08. - Tamás Gergely

Hozzávalók:

  • 6 db apró alma
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 5 szem meggy
  • 3 dkg mazsola
  • 3 dkg só
  • 6 mokkás kanál rum
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

Egy húsz cm-es AMC lábast kikenünk vajjal, és beszórjuk a kristálycukorral. Az almák közepét kivágjuk, és az almákat meghámozzuk. A kikent lábasba helyezzük az almákat. A kivájt magház helyére 1-1 szem meggyet teszünk, majd diót, mazsolát, végül egy kis kanál rumot. Ezután a lábast tűzhelyre tesszük, s amikor a cukor karamellizálódni kezd, elzárjuk a hőforrást és ráöntünk az almákra 3 tojásból készült piskótát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 40 percig sütjük.

Forrás: Nagy - Magyarország szakácskönyve, 2008

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr137152521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.