Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Citromos - petrezselymes csirkemell Bucatinivel, besamellel tálalva

2015. január 16. - Tamás Gergely

Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemell
30 dkg Bucatini vagy spagetti, vagy orecchiette (speciális kivitel)
15 dkg petrezselyem
3 db közepes citrom
10 dkg póréhagyma
5 dkg fokhagyma krém, vagy 3 - 4 cikk fokhagyma
vaj
olíva olaj
kukorica olaj
fekete bors
fehér bors
rozmaring
A besamelhez:
10 dkg vaj
3 ek finom liszt
0,5 l tej

fehér bors
szerecsendió
10 dkg parmezán, vagy egyéb kemény sajt
A csirkemellet csíkokra vágom, majd a kukorica és az olívaolaj keverékén átpirítom, majd rádobom a vékony szeletekre vágott pórét és tovább pirítom, hozzáadok egy kiskanálnyi vajat, majd felöntöm a 3 citrom levével egy kevés vízzel, fűszerezem és 20 - 30 percig párolom nagyon kis tűzön, mikor elkészült, a végén jóféle vajat adok hozzá. Eközben a Bucatini tésztát kifőzőm, ahogy az olaszok mondják al dente, én szeretem ha puhább, ennek vannak egyéb gyerekkori rossz beidegződés :) A besamelhez a vajat felolvasztom, és mikor már habzik hozzáadom a lisztet és folytonos kevergetés mellet fehér rántást készítek belőle, akkor jó ha a lisztes keverék már bugyog. Ekkor hozzáadom a tejet, én nem melegítem elő, de lehet előmelegített tejet is hozzáadni, majd fűszerezem fehér borssal és szerecsendióval, sózom, és belereszelem a sajtot, majd folytonos kevergetés mellett addig főzőm míg besűrűsödik, ez kb. 10 - 12 perc, akkor jó ha már nem folyik le a fakanálról, egyfajta kabátot képez rajta. Tálaláskor a helyes sorrend tészta, hús, majd besamel, keverés, nyamm :) Jó étvágyat

Citromos - petrezselymes csirkemell Bucatinivel, besamellel tálalva
Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemell
30 dkg Bucatini vagy spagetti, vagy orecchiette (speciális kivitel)
15 dkg petrezselyem
3 db közepes citrom
10 dkg póréhagyma
5 dkg fokhagyma krém, vagy 3 - 4 cikk fokhagyma
vaj
olíva olaj
kukorica olaj
fekete bors
fehér bors
rozmaring
A besamelhez:
10 dkg vaj
3 ek finom liszt
0,5 l tej
só
fehér bors
szerecsendió
10 dkg parmezán, vagy egyéb kemény sajt
A csirkemellet csíkokra vágom, majd a kukorica és az olívaolaj keverékén átpirítom, majd rádobom a vékony szeletekre vágott pórét és tovább pirítom, hozzáadok egy kiskanálnyi vajat, majd felöntöm a 3 citrom levével egy kevés vízzel, fűszerezem és 20 - 30 percig párolom nagyon kis tűzön, mikor elkészült, a végén jóféle vajat adok hozzá. Eközben a Bucatini tésztát kifőzőm, ahogy az olaszok mondják al dente, én szeretem ha puhább, ennek vannak egyéb gyerekkori rossz beidegződés :) A besamellhez a vajat felolvasztom, és mikor már habzik hozzáadom a lisztet és folytonos kevergetés mellet fehér rántást készítek belőle, akkor jó ha a lisztes keverék már bugyog. Ekkor hozzáadom a tejet, én nem melegítem elő, de lehet előmelegített tejet is hozzáadni, majd fűszerezem fehér borssal és szerecsendióval, sózom, és belereszelem a sajtot, majd folytonos kevergetés mellett addig főzőm míg besűrűsödik, ez kb. 10 - 12 perc, akkor jó ha már nem folyik le a fakanálról, egyfajta kabátot képez rajta. Tálaláskor a helyes sorrend tészta, hús, majd besamel, keverés, nyamm :) Jó étvágyat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr787079855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.