Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Sütőben sült csirkemáj kedvesem és barátaim ízlésének

2015. január 10. - Tamás Gergely

Bevallottan két dologban vagyok profi az alvásban és a fürdésben, és igen nyertem, hiszen képzeljétek el egy nap háromszor is képes vagyok megfürdeni az otthoni kádban, és átalszom a fél életem, mert így szeretem. De a máj az én asztalom, és igen talán ebben is jó vagyok, mert a barátaim és a kedvesem sosem hagy egy cseppet sem a tányéron, és igen csendben esznek, ami azt jelzi számomra, hogy igen jó étek ami előttük van. Alapvetésnek elég annyi, hogy igen egyszerű, de nagyszerű és potom pénzből kihozható étek akár reggelire, akár vacsira, vagy ebédre készítjük, pompás és higgyétek el egy csepp nem marad belőle. A zseniális az, hogy sztem egyéb szárnyasok és vadak májából elkészítve is isteni étek. A recept:
1 kg csirkemáj (vagy egyéb)
4 fej hagyma
2 egész fokhagyma
ha van akkor újhagyma
zsír (kacsa, liba, sertés, ízlés szerint, én 4 - 5 ek., hogy legyen mit mártogatni)
majoránna
rozmaring
oregánó
fekete bors
fehér bors
őrölt kömény
chilipehely
füstölt pirospaprika
fűszerpaprika (csemege, édes nemes keverve)

víz
A megtisztított csirkemájat és a zsírt a tepsibe rakom és fűszerezem, de nem sózom. A hagymát nagyobb darabokra vagdosom, a fokhagymát cikkekre szedem és ezeket is belerakom, majd egy kevés vízzel felöntöm, majd alufóliával lefedem. A sütőben kb. 15 - 20 percig párolom, majd az alufóliát eltávolítva még 15 - 20 percig sütöm közepes lángon, amíg a máj pirosas nem lesz, ezután kiveszem a sütőből és ekkor sózom meg az egészet, így hagyom pihenni kb. 5 percet és már fogyasztható is. Jó étvágyat :) Grillezve is isteni. Mire lefényképeztem volna, csak ennyi maradt :)

dscf2860.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr317057739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.01. 11:52:00

Beírtam a keresőbe, hogy "csirkamáj sütőben" és te nyertél.

2018.10.01. 13:38:54

Ja, annyi a hiányosság, hogy nincs adat arról, hány fokos legyen a sütő.

Tamás Gergely 2018.10.01. 22:15:31

Szia. Köszönöm. Kb 180 - 200 fokon kb 30 - 40 perc.
süti beállítások módosítása