Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Kedvenc rakott kelbimbóm

2015. január 06. - Tamás Gergely

4 személyre:

75 dkg kelbimbó
75 dkg lapocka, vagy egyéb sertés, vagy csirke
15 dkg rizs (aborio)
10 dkg reszelt sajt
2 cikk fokhagyma
1 fej veres hagyma
kukorica olaj
tej
vaj
liszt
ketchup

pirospaprika
fekete bors
őrölt kömény
szerecsen dió
A húst nagyobb darabokra, a hagymát apróra, a fokhagymát megtöröm és pörköltöt készítek belőle, ízesítem ketchuppal, fekete borssal, és őrölt köménnyel. A pörköltett ledarálom, húsdarálóval. A rizst bő vízben megfőzőm, leszűrőm. A kelbimbót megfőzőm sós vízben, leszűröm, majd két részre osztom. Az egyik részt, egészben hagyom, a másikat szeletekre vágom. Egy tűzálló edényt kiolajozok, majd az egész kelbimbókat az aljára teszem és összenyomom, úgy hogy az alján egy rusztikus kelbimbó krém alakuljon ki. A hűst, a rizst rétegezem, majd a tetejére rakom a kelbimbószeleteket, egyenletesen. A vajból, a tejből, a sajtból és a lisztből egy sűrű besamelmártást készítek. Ehhez a vajat felolvasztom, majd hozzáadom a lisztet és megpirítom, ezután én hideg tejet öntök hozzá, más recept forró tejet ír, de itt nem fontos, ízesítem fekete borssal és szerecsendióval, de ez hanyagolható. Trappistát reszelek bele, meg parmezánt, de bármilyen kemény sajt jó hozzá. Ezt addig forralom, folytonos keverés mellet, amíg egy sűrű sajtmártást kapok. Ezt rákanalazom a kelbimbó tetejére és aranybarnára sütőm. Ez annyira finom, hogy mire kitennénk az asztalra már el is fogyott :)

dscf2856_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr627048275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.