Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Kéksajtos - medvehagymás gnocchi HPE módra

2015. január 02. - Tamás Gergely

4 - 6 személyre

3 csomag gnocchi vagy gnocsi (házon belül, bocsi, ejtsd nyokki nagyon lenyűgözve a nyelvérzékűeket)

1 csomag vagy 25 dkg kockázott bacon, vagy szeletelt bacon

2 doboz főzőtejszín

1 nagy doboz tejfel (0,5 l)

5 - 10 dkg medvehagyma

5 - 10 dkg újhagyma szár és fej

15 dkg szeletelt tarja

5 dkg kéksajt

15 - 20 dkg Trappista

igény szerint variálható, de lehet parmezán, cheddar, guyére, stb.

1 db cukkini

rozmaring, majoránna, oregánó, fehér vagy fekete bors, őrölt kömény

tengeri sós vaj

kukorica olaj

dscf282401.jpg

A vajat és az olajat serpenyőbe teszem, felrakom a tűzre, a bacont, a medvehagymát és az újhagymát belehelyezem, és megpirítom, ráöntöm a tejszínt és tejfelt, majd fűszerezem, beleteszem a lereszelt Trappista, vagy más kemény sajt egy részét, a kék sajtot, és a cukkinit.  Addig főzőm, amíg egy lágy, folyós sajtkrémszerű állagot érek el.

dscf2828.JPG

A gnocchit kifőzőm, majd leszűröm, hőálló tálba helyezem, ráöntöm a sajtkrémet, majd a maradék reszelt sajttal befedem. A sütőben aranybarnára sütöm, nem kell letakarni, hiszen már minden alapanyag kész van benne. Jó étvágyat. :)

dscf2832.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr437034695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.