Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Füstölgő pácolt álmok

2014. december 14. - Tamás Gergely

A tegnapi nap még le sem csengett, máris feljött a mai nap, és újabb tevékenykedésem részesévé vált a családom. Tegnap, ahogy írtam vettem egy füstölt szivárványost, és a mai ebéd után, ami nem mellesleg a másik kedvencem a babgúlyás volt, és nem ezt így kell írni és…

Tovább

Szivárványos mennyország

Éjjel sem aludtam jól, valami izgatottság volt bennem, a hajnali mustra, mit a macskáim (fekete, fehér, s szürti, és benikém) okoznak, ma reggel, máshogy folyt, reggel 7 - kor a jobbik felemmel beszélgetésbe bonyolódtunk, családi dolgok, de érzem, valami új, valami szép fog…

Tovább

Narancssárga arany élet

Jön a karácsony, hideg van, de van benne valami jó, ami vadon terem, és isteni dolgokat lehet belőle főzni. Narancssárga és árral szemben úszik, hát persze, hogy a lazac. A lazaccal való kapcsolatom régi már, talán egyidős a főzéssel való kapcsolatom kezdetével. Elsőként akkor…

Tovább

Viszonyok

Visszaemlékezéseim szerint mióta az eszemet tudom vonzódtam a vízhez, ez nagy valószínűséggel a génjeimbe épült valamikor az idők előrehaladtával, hiszen édesapám, édesanyám is imádják, de inkább a strandon, vagy a tengerparton pihizve, mintsem, a tányérban. Na jó anyám…

Tovább

Régi halételek 1.

Sok főzőműsorban látom, hogy gyakran készítenek hal-, vagy rákpogácsát, pedig mi nálunk is van ilyen recept, amelyet meg is osztok veletek, ahogy leírták nagymamáink: "Vákj egy zsemlyét, melynek héjját lereszelted, vékony szeletekre, tedd rézserpenyőbe, önts rá egy meszely…

Tovább

Első szerelem

Nos, hol is kezdjem. Sosem voltam nagy rajongója a halevésnek, talán azért, mert sosem ettem jó halat. Persze jártam én horgászni, ettem én friss halat, de vagy a szakács volt részeg, vagy én, jó persze nem, de valahogy, soha nem jött át a tavi, folyami hal íze. Gondolod most, hogy…

Tovább