Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Karácsonyi chilis - rumos forrócsokoládé

2014. december 24. - Tamás Gergely

5 dl tej 
3 dl tejszín
1 tábla svájci vagy belga tejcsoki, vagy magyar 
étcsoki ízlés szerint
fehércsoki
vanília rúd, vaníliás cukor (1 csomag), lehet bourbon
1 chili paprika 
szegfűszeg
ánízs
fahéj
0,3 dl jóféle rum
A chilit kevés vízben kifőzzük. A tejet és a tejszínt és a chilis vizet felforraljuk és a rumot, a vaníliával felfőzzük, majd beletörjük a csokoládét, lassú tűzőn addig főzzük amíg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a fűszereket, egy forrás, majd kész, ha vaníliás cukrot használjuk, akkor ezt a legvégén adjuk hozzá, azzal már ne főzzük. Tejszínhabbal tálaljuk. A karácsonyfa mellet kortyolgatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr137008781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.