Halban pácolt ember

Főzés feketén - fehéren :)

2016. nov 24.

Oreo sajttortácska

írta: Tamás Gergely
Oreo sajttortácska

Oreo cheesecake

Zseniálisan egyszerű recept, egy kis csavarral. A keksz alapot az Oreo fekete keksze adja, a krémet pedig a krémjével gazdagítjuk. A fehér csoki és a mascarpone teszi teljessé ezt a kis mesterművet. Ja és persze tök egyszerű elkészíteni, még sütni sem kell.

Hozzávalók


250 gr Oreo

500 gr Mascarpone

250 gr tehén túró

200 gr fehér csokoládé

100 gr vaj, vagy margarin

2 lap zselatin

cukor, vaníliás cukor v. vanília  (de figyeljünk oda, mert a csoki és az oreo tölteléke is édes)


Elkészítés


  1. Az Oreo kekszeket szétválasztjuk, és lekaparjuk a fehér tölteléket, egy tálba, a sötét részeket pedig egy másik tálba gyűjtjük.
  2. A kekszet  daráljuk, majd összekeverjük a vajjal. Ezt egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. ...
Tovább Szólj hozzá

édesség recept túró tejszín mascarpone desszert oreo cheesecake foodporn gasztroorigin gastroporn

2016. okt 27.

VI. Márton Napi Borfesztivál

írta: Tamás Gergely
VI. Márton Napi Borfesztivál

A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termét, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

http://www.maxima.hu/upload/images/25464/Marton-napi-Borfesztival-a-Gellertben_2016.jpg

Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló méltán közismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján ...

Tovább Szólj hozzá

éttermek gellért márton nap borfeszt gasztroprogram

2016. okt 21.

Osso bucco malaccsülökből, parmezános burgonyapüré, balzsamos sült cékla

írta: Tamás Gergely
Osso bucco malaccsülökből, parmezános burgonyapüré, balzsamos sült cékla

Az Ossobucco v. Osso bucco egy igazán eredeti olasz étel, amely Lombardiából ered, eredetileg fahéjjal, és babérlevéllel ízesítették és gremolátával (reszelt citromhéj,fokhagyma és petrezselyem) tálalták, paradicsom nélkül készítették, de mára főleg a zellerrel, sárgarépával, hagymával és paradicsommal készítik. Tradicionális körete a gremoláta mellett a Risotto alla milanese, amely egy sáfránnyal ízesített rizottó rengeteg parmezánnal.

Az Osso bucco legfontosabb alapanyaga, ahogy eredeti neve is mutatja a csöves, vagy lyukas csont, általában borjúhúst használnak az elkészítéséhez, de a sertés csülök is remek alapanyag lehet. A csontban lévő velő, főzés közben beleolvad az ételbe, és megadja annak jellegzetes ...

Tovább Szólj hozzá

burgonya food malac paradicsom zeller csülök cékla sárgarépa italy ossobucco balzsamos balzsam ecet foodporn gasztroorigin osso bucco

2016. sze 28.

Amerikai tejfölös fánk

írta: Tamás Gergely
Amerikai tejfölös fánk

Ez a recept elsőre fura lehet, de megéri elkészíteni, hiszen valami isteni.

A recept, hagyományos amerikai ízeket követ.

Forrás:  http://www.handletheheat.com/

Hozzávalók:

300 g sütemény liszt  v. finom liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
100 g barnacukor
2 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
2 nagy tojás sárgája
1/2 csésze tejföl
repce v. napraforgóolaj, a sütéshez

 

Elkészítés:

1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.

2. A vaja habosra keverjük a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is, és a krémes állag eléréséig keverjük. 

3. A lisztkeveréket részletekben adjuk a kikevert ...

Tovább Szólj hozzá

amerikai fánk tejföl desszert

2016. jún 15.

Macok Bisztró és Borbár, Eger

írta: Tamás Gergely
Macok Bisztró és Borbár, Eger

Macok Bisztró és Borbár  könnyed és fiatalos lendületű hely, ahol kulináris élményt kínálunk igényes bisztró stílusban, helyi borászok bemutatásával és olyan borkülönlegességekkel, amelyek már csak a gyűjtők pincéjében találhatók meg.  macokbisztro-eger-hellojodolgok-20160310_17_1.jpg

Éttermünk a történelmi belvárosban az egri Vár bejáratánál helyezkedik el, teraszunkon üldögélve a megelevenedő történelem részeseivé válhatunk.

  macokbisztro-eger-hellojodolgok-20160310_25_1.jpg

Ételeink a legnagyobb odafigyeléssel és gondoskodással készülnek és kerülnek Vendégeink elé. Szeretjük a hagyományos, régi ízeket felidézni, de megjelenésben kicsit újragondolva. Az alapanyagok kiválasztásánál megkerestük a környék legjobb kistermelőit, akik elsőrendű nyersanyagokat biztosítanak, mint például a ...

Tovább Szólj hozzá

eger éttermek imola udvarház magyar éttermek macok bisztro macok borbár

2016. máj 24.

Újburgonyás - kolbászos leves sárgarépával

írta: Tamás Gergely
Újburgonyás - kolbászos leves sárgarépával

Hozzávalók:

1 kg újburgonya

4 - 6 db közepes új sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 szál kolbász

1 csomag friss kapor

1 dl tejföl + 1 dl joghurt

ecet ízlés szerint

só, fehér bors, babérlevél, őrölt kömény

víz, v. zöldséglé

vaj, v. olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd nagyobb, egyforma kockákra vágjuk a burgonyát a sárgarépát pedig felkarikázzuk.

2. A kockára vágott hagymát egy kiskanál vajon, vagy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és 1 - 2 percig piritjük.

3. Hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát, és a felaprított kapor egy részét (ízlés szerint), majd átforgatjuk a vajon.

3. Felöntjük kb. fél liter ...

Tovább Szólj hozzá

leves kolbász sárgarépa újburgonya

2016. máj 24.

NN Ultrabalaton

írta: Tamás Gergely
NN Ultrabalaton

A Balaton körül, május 28-29.

1 kör, 220 kilométer, 36 óra és páratlan balatoni panoráma – ez a világ legszebb futóversenyei közé beválasztott NN Ultrabalaton.

Céges csapatépítőként, baráti társasággal, párban vagy egyedül: Közép-Európa leghosszabb futóversenye mindenhogy igazi kihívást jelent. Az idén tízéves jubileumát ünneplő tókerülő futás a korábbi évekhez hasonlóan most is Balatonaligáról indul és ide is érkezik vissza. Ilyen távok hallatán felmerül bennünk a kérdés, hogy megéri-e ekkora erőpróba, de a verseny népszerűsége évről évre nő: az idei nevezés során 2 hónap alatt beteltek a helyek. 

Az NN Ultrabalaton szépsége abban rejlik, hogy a versenyzők megtapasztalhatják a teljesítőképességük ...

Tovább Szólj hozzá

futás progi MOL Ultrabalaton Nagyon Balaton Varga pincészet

2016. máj 24.

Nagyon Balaton app

írta: Tamás Gergely
Nagyon Balaton app

Indul a MOL Nagyon Balaton app!

Nem találod a helyed a Balatonnál? Nyúlj be a zsebedbe, töltsd le a MOL Nagyon Balaton appot, és megtudod, merre indulj! Ha oda értél, csekkolj be, és nyerj!

Természetesen mindenkinek van kedvenc helye a Balatonnál. Rajongott étterme, strandja, büféje és fesztiválja, ahová csukott szemmel is eltalál és esküszik, hogy ott a legfinomabb a lángos, legjobb a pázsit és legbarátságosabb a közönség. De mi történik, ha egy másik balatoni településre sodor az élet, megéhezel a semmi közepén egy bringakör közben, vagy kipróbálnál valamit, ami távol esik a kitaposott ösvényektől? Ilyenkor jönnek az ismerősök tippjei, a guglizás, és a mobilon nézhetetlen éttermi honlapokkal való küszködés.

Vagy az ...

Tovább Szólj hozzá

app progi MOL Nagyon Balaton

2016. máj 24.

2016 - ban is MOL Nagyon Balaton

írta: Tamás Gergely
2016 - ban is MOL Nagyon Balaton

Idén már huszonöt esemény várja a Balaton szerelmeseit

Huszonöt esemény formájában a Balaton „legszebb arcát” mutatja idén is a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely május 28-án a tókerülő NN Ultrabalaton futóversennyel idul, majd a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a VeszprémFest, a STRAND és a B.my.Lake fesztivál, kompkoncertek és borfesztiválok egész sora várja a turistákat, végül a köveskáli Kálibulival zárul a kínálat szeptemberben, felsorakoztatva a régió legizgalmasabb helyeit és rendezvényeit.

Tavaly nyáron 880 ezren vettek részt a MOL Nagyon Balaton programsorozaton, vagyis a Balaton Régió legszínvonalasabb rendezvényein: fesztiváloztak, boroztak, filmeztek, ettek-ittak, futottak és buliztak, májustól szeptemberig... Az idei kínálatban a Balaton Régió ...

Tovább Szólj hozzá

progi MOL Balaton Nagyon Balaton welovebalaton

2016. máj 19.

Az első vidéki Nespresso üzlet Győrben várja a minőségi kávé szerelmeseit

írta: Tamás Gergely
Az első vidéki Nespresso üzlet Győrben várja a minőségi kávé szerelmeseit

A Nestlé Nespresso S.A. május 17-én nyitotta meg első vidéki üzletét, melynek a győri Árkád bevásárlóközpont ad helyet. A Nespresso hazai népszerűségének növekedése és az egyre nagyobb kereslet indokolta, hogy a minőségi kávét nyújtó világmárka Budapesten kívül is terjeszkedjen. A Nespresso számára fontos a személyes kapcsolat a fogyasztókkal, és a Nespresso Boutique lehetőséget ad arra, hogy a vásárlók egy exkluzív környezetben tapasztalják meg a márka nyújtotta élményt.

 

A győri üzlet tulajdonképpen egy Mini Boutique, amely a korábbi, ideiglenesen telepített budapesti pop-up üzlet mintájára készült. Ezt az üzlettípust eddig leginkább feltörekvő ékszertervezők, a szépségipar és divatmárkák designerei ...

Tovább Szólj hozzá

kávé nespresso gasztrovilág gasztroprogram