Korlátlan kalandozások itthon és Európában. Travel and Gastro

Fishansuperman

Fishansuperman

Diós habos édesanyám szerint

2015. február 01. - Tamás Gergely

Szeretett édesanyám sok mindenben otthon van, viszont sütni, csupán úgy tud, ahogy én, vannak dolgok, amikben profik vagyunk, de inkább meghagyjuk másoknak. Az egyik amiben otthon vagyunk a linzer tészta alapra képesek vagyunk bármit ráhalmozni, és abból mindig valami ellenállhatatlan sül ki, mint pl. az almás, diós, vagy a baracklekváros, diós habos, a túrós pite, pudingos pite, diós - meggyes, és folytathatnám. Ezek a receptek jóanyám spórjára épülnek, így gyorsak, egyszerűek és zseniálisan finomak. No és persze sosem számol semmit, ahogy esik úgy puffan :) A recept 4 személyre:

A linzer:

25 dkg Ráma

50 dkg liszt

1 ek tejföl

1 db tojás sárgája

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

só, cukor

A dióhab:

50 dkg darált dió

1 - 2 ek cukor

2 tojás

2 ek tejföl

vaníliáscukor

csípet só

és baracklekvár

A lisztet nem kell szitálni, de lehet, a közepére egy nagyobb mélyedésbe tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, ha kíván még lisztezzük, majd pihentetjük hideg helyen kb. 20 percig. A tészta fagyasztóban sokáig eláll. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a tésztából kimaradtat, majd a sárgáját a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a darált diót, és a tejfölt összekeverjük. A fehérjét habbá verjük és óvatosan a diókrémhez adjuk. A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral és erre adagoljuk a dióhabot. 180 C fokon 20 - 25 percig sütjük. Majd gyorsan felszeljük, és hopp már el is fogyott. :) Jó étvágyat :)

dscf2972.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://halbanpacolt.blog.hu/api/trackback/id/tr407130987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása